Jangan Pandang Remeh Sakit GASTRIK!

Ramai menganggap sakit gastrik prkara biasa, namun keadaan itu sebenarnya berkemungkinan boleh menyebabkan seseorang itu berisiko menghidap penyakit jantung.

Tapi jangan riasu, kami ada cara untuk atasinya..Inshaa Allah Bila Puasa Nanti Dah Tak Sakit Perut Lagi

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu
Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

Kami pasti, sebagai seorang pesakit yang menghidapi masalah gastrik, anda mungkin pernah mengalami salah satu perkara di bawah :

RASA SENAK, BERANGIN ATAU PEDIH.
Rasa pedih hulu hati terutamanya pada waktu lewat malam dan awal pagi

RASA TIDAK SELESA DAN KEMBUNG
Perut rasa sebu, kadang-kadang sampai rasa nak muntah.

SENDAWA BERULANG KALI
Bukan sahaja kerap sendawa, kentut pun kerap selepas makan

NAJIS KEHITAMAN ATAU BERDARAH
Najis berwarna hitam seperti tar dan muntah yang mengandungi darah (peringkat kronik)


CEPAT LAPAR
Terasa amat lapar walaupun baru sahaja makan.

Macam mana ni?

Sakit memang tak terkata, rasa macam nak bunuh diri pun ada!

Astaghfirullah…mengucap banyak2 la

Allah akan tolong kita selagi kita usaha.

JANGAN RISAU, ANDA DATANG TEPAT MASANYA.

RIGHT ON TIME!

Memperkenalkan..

Ubat Gastrik Triple-T by Dr Azlan

Ubat Gastrik TRIPLE-T merupakan satu-satunya teh herba untuk mengatasi masalah gastrik di dalam Malaysia ini yang di formulasikan dari herba-herba tempatan yang mana telah menjalani kajian saintifik selama 7 tahun!

Pengasas produk ini ialah Dr Azlan, yang merupakan seorang pakar toksikologi.

Triple T amat sesuai untuk mereka yang mengalami masalah pedih ulu hati yang disebabkan oleh masalah gastrik

Triple T juga tinggi antioksidan.

Ianya juga sesuai diamalkan sebagai minuman kesihatan seisi keluarga

SIAPAKAH DR AZLAN INI?

Untuk makluman anda, Dr Azlan merupakan seorang pakar dalam kajian toksikologi herba dan pemakanan & keselamatan makanan dari Universiti Awam Malaysia.

Beliau pernah memenangi pelbagai anugerah daripada penyelidikan dan pembangunan produk berasaskan herba di antaranya adalah Ekspo Teknologi Malaysia, MTE 2011 (pemenang pingat emas), IIRIE 2011 (anugerah khas & pemenang pingat Perak), Teknologi Reka Cipta dan Inovasi Expo, ITEX 2011 (anugerah khas, pemenang pingat emas & pemenang pingat Perak).

Berikut kami kemukakan beberapa sijil dan anugerah yang beliau perolehi.

Menurut Dr Azlan, perubahan gaya hidup memberi impak besar kepada kemerosotan tahap kesihatan manusia.

Fakta paling nyata memperlihatkan penduduk negara Malaysia menduduki tangga pertama bagi masalah kegemukan di dunia.

Mereka juga berisiko menghidap penyakit berangkai seperti gout, kencing manis, buah pinggang, dan tekanan darah tinggi.

Umum mengetahui herba adalah tumbuhan yang mengandungi pelbagai khasiat dari aspek perubatan.

Penyelidik Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) Kuantan, Dr Norazlanshah Hazali antara penggerak kepada usaha memartabatkan industri herba.

Bermula dari 2005, Dr Norazlanshah atau lebih mesra dengan Dr Azlan yang juga pakar dalam bidang toksikologi, keselamatan dan terapi makanan memperolehi lebih 20 geran penyelidikan bernilai lebih RM1 juta iaitu daripada Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani (MOA), Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI), Lembaga Promosi Kesihatan Malaysia (MySihat) dan Kementerian Pengajian Tinggi.

Gastrik atau lebih tepatnya gastrisis merujuk kepada inflamasi (radang) pada bahagian lapisan perut (mukosa).

Masalah lazim ini turut digunakan bagi menerangkan pelbagai gejala yang disebabkan inflamasi itu termasuk pedih ulu hati atau ketidakselesaan perut.

Sakit lebih dirasai apabila berpuasa disebabkan peningkatan tahap asid dalam perut berikutan ketiadaan makanan. Asid sedia ada yang membantu mencerna makanan berkumpul pada bahagian terbabit bersama asid yang terhasil secara semula jadi berdasarkan tindak balas kimia.

Oleh itu, bagi merawat masalah gastrik ini, anda perlukan satu formula yang boleh merangsang pertumbuhan semula sel-sel dalam badan untuk kembali sihat, luaran dan dalaman agar masalah yang sama tidak akan berulang kembali.

Bagi mengatasi masalah-masalah ini, Dr Azlan dan beberapa penyelidik lain telah menjalankan kajian selama bertahun-tahun bagi mencari formula terbaik merawat masalah kesihatan ini.

Kos penyelidikan team Dr Azlan ini telah menelan belanja beratus ribu ringgit!

Tak percaya kos penyelidikan Triple T mencecah ratusan ribu ringgit?

Ok di sini kami sertakan beberapa geran yang Dr Azlan perolehi untuk menjalankan kajian.

Nak buat satu-satu kajian ni bukannya mengambil sehari dua.

Ianya mengambil masa yang lama dan menelan belanja kos yang tinggi

APA KANDUNGAN DALAM TRIPLE T?

Triple-T mengandungi gabungan herba terpilih iaitu O.stamineus, F. deltoidea dan C.sinensis.

Setiap daripada bahan yang digunakan dalam Triple-T mempunyai fungsi dan kebaikkannya tersendiri.

Berikut adalah senarai ringkas fungsi dan kegunaan bahan yang digunakan.

HERBA F. DELTOIDEA
Herba ini digunakan dalam secara tradisional di timur Semenanjung Malaysia dan Borneo, di mana daun, buah-buahan, batang dan akar dipercayai mempunyai sifat-sifat penyembuhan. Ia juga di seringkali digunakan untuk memulihkan serta menambah tenaga seterusnya dapat mengatasi masalah kelesuan badan akibat seharian penat bekerja.

HERBA O. STAMINEUS
Herba ini digunakan dalam secara tradisional di timur Semenanjung Malaysia dan Borneo, di mana daun, buah-buahan, batang dan akar dipercayai mempunyai sifat-sifat penyembuhan. Ia juga di seringkali digunakan untuk memulihkan serta menambah tenaga seterusnya dapat mengatasi masalah kelesuan badan akibat seharian penat bekerja

HERBA C. SINENSIS
Herba ini mengandungi sebatian bioaktif yang meningkatkan kesihatan badan. Ia kaya dengan polifenol seperti flavonoid dan catechin, yang berfungsi sebagai antioksidan. Antioksidan ini mampu mengurangkan pembentukan radikal bebas dalam badan, melindungi sel-sel dan molekul dari kerosakan. Radikal bebas ini diketahui memainkan peranan dalam proses penuaan dan pelbagai penyakit. C.sinensis mengandungi kafein kurang daripada kopi, tetapi cukup untuk menghasilkan kesan. Ia juga mengandungi asid amino L-theanine, yang boleh bekerja secara sinergi dengan kafein untuk meningkatkan fungsi tubuh badan.

Secara asasnya, Triple-T adalah teh herba 3 tindakan (Triple Action Tea) yang :

  • Membantu Mencuci Organ Cellular Detox
  • Membantu Regenerasi Sel-Sel Organ Yang Rosak
  • Membantu Mengekalkan dan Meningkatkan Tahap Kesihatan

Macam mana cara pengambilan Triple T ni?

Untuk makluman anda, Triple T ni dalam bentuk uncang teh.

Cara pengambilan Triple-T seperti berikut:

  1. Rebus 1 uncang Triple-T ke dalam 500-1000 ml air sehingga panas menggelak & then off api.
  2. Biarkan at least 30-40 minit atau lebih. Tunggu sehingga suam/sejuk baru minum.
  3. Kemudian minum sikit-sikit sepanjang hari, tak kisah berapa kali sehari pun.
  4. Minum tanpa sebarang campuran gula atau pun apa-apa pemanis termasuklah stevia
    1 uncang Triple T ini boleh digunakan untuk 1 liter air.

Namun begitu, untuk permulaan, dalam tempoh satu minggu pertama ini, limitkan maksimum pengambilan 500ml sahaja dulu.

Minum sikit2, tengok dulu mcm mana. Untuk permulaan 3 – 5 hari pertama limitkan 200-300ml je dulu sehari. Kalau kencing semua ok teruskan dgn 400-500 sehari, 700, then baru 1 liter.

Jika anda masalah buah pinggang, limitkan maksimum 200-300ml sahaja dulu
Seeloknya minum sebelum makan

Kalau nak senang malam sebelum tidur tu buat siap2 terus. So pagi keesokannya boleh terus minum. Or buat pagi2, then minum sepanjang hari tersebut.

1 kotak TripleT ni ada 28 uncang. Sehari guna 1 uncang. Jadi, 1 kotak boleh digunakan lebih kurang selama sebulan.

PERHATIAN : Sekiranya anda ambil apa-apa ambil ubat hospital, anda perlu kena jarakkan pengambilan dengan TripleT ni dlm 1-2 jam. Jangan ambil sekaligus nanti TripleT kurang berkesan.

Bolehkah saya makan macam biasa sekiranya menggunakan Triple T? atau perlukah saya jaga makan sekiranya menggunakan Triple T?

Ok macam ni Tuan Puan semua, untuk rawat masalah kesihatan ni, kita kena rawat secara menyeluruh.

Kena ambil kira semua faktor, bukan hanya sekadar makan ubat or supplement.

Yang paling utama ialah pemakanan kerana punca utama penyakit gastrik ni adalah dari diet pemakanan kita yang salah, terlalu banyak makan makanan yang memudaratkan kesihatan.

Kena jaga betul-betul pemakanan kita, kena detailkan lagi perkara ini, apa yang boleh dimakan, apa yang tidak boleh dimakan, bagiamana portion makanan yang sepatutnya dan sebagainya.

Triple-T bukannya produk ajaib yang terus boleh sembuhkan semua penyakit tanpa anda perlu jaga pemakanan.

Triple-T hanya berfungsi sebagai booster yang membantu proses pemulihan, di mana Triple T akan regenerasikan semula sel-sel organ yang rosak.

70-80% proses pemulihan bergantung pada healthy diet dan lifestyle pesakit itu sendiri.

Perkara utama kena pantang adalah :

  • GULA
  • TEPUNG

Gula ni mmg boleh kata racun kepada badan kita, hanya banyak bawa mudarat berbanding manfaat.

Pengambilan gula akan meningkatkan keradangan dan memburukkan lagi keadaan pesakit gastrik..

Makanan-makanan yang berasaskan tepung, especially tepung gandum kena stop makan.

Roti termasuk sekali makanan yang kena pantang.

Tepung yang ada di pasaran sekarang ni. kebanyakannya sudah dibleach, manakala tepung gandum pula mengandungi sejenis protein yang dinamakan gluten.

Gluten ni jadi masalah sebab usus kita tak boleh nak cerna, lama kelamaan ianya akan menjadikan dinding usus kita semakin nipis dan bocor.

Situasi ini dinamakan leaky gut syndrome, atau masalah ketelapan usus

Air manis, roti, susu tepung, processed food, junk food, semua minuman manis termasuklah milo , teh tarik, minuman 3 in 1, dan makanan2 dalam tin ni semua kena stop consume.

Makanan2 ni semua tinggi gula, preservative, MSG(ajinomoto), pewarna dan lain-lain bahan yang merosakkan kesihatan badan.

Ini semua adalah antara faktor utama yang menyumbang kepada masalah gastrik.

Makanan-makanan ini antara yang membebankan fungsi hati & buah pinggang kita, serta organ dalaman yang lain.

Actually benda-benda ini semua kita tak perlu tunggu sakit baru nak jaga. Tak perlu tunggu kena kencing manis baru nak stop gula.

Masa sihat lagi sepatutnya kena jaga,bukannya tunggu dah sakit baru nak pantang.

Gula ni juga adalah makanan kepada bakteria & sel-sel jahat. Pengambilan gula yang berlebihan akan merangsang produksi asid perut secara mendadak dan memburukkan lagi keadaan pesakit gastrik.

Gula juga merendahkan sistem imum badan kita.

Susu, teh tanpa gula, or air buah sekalipun buat sementara ni cuba stop consume dulu. Nak minum, just minum air kosong je.

Cuba sedaya upaya cari makanan2 organik & glycemic index (GI) rendah.

Contoh macam garam, cari garam organik yg warna sedikit keperangan tu.

Beras guna beras basmati or beras perang sebab GI nya lebih rendah berbanding beras biasa.

So far Alhamdulillah, dengan diet pemakanan yang betul dan penggunaan Triple T secara konsisten ramai yang memberikan positif feedback.

Kami paparkan lagi beberapa testimoni pesakit gastrik yang telah menggunakan produk Triple-T by DrAzlan ini

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu
Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu
Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

Berapa lama untuk baru nampak kesan?

Tiada tempoh spesifik , cuma berdasarkan pengalaman pengguna Triple-T, kesan positif boleh dilihat dalam tempoh 2 bulan pertama.

Apa yang pasti, analisis Dr Azlan menunjukkan bahawa campuran herba pada Triple-T berupaya untuk menjana sel-sel yang cedera.

Penemuan ini mencadangkan supaya campuran herba Triple-T dimasukkan ke dalam amalan minuman harian kerana potensinya yang tinggi dalam membantu masalah kesihatan manusia.

Dalam proses kaedah rawatan TRIPLE-T ini, tubuh badan manusia akan mengalami tindak balas positif yang dinamakan healing crisis.

Healing crisis ini biasa berlaku apabila menggunakan bahan semulajadi kerana ia akan bertindak membuang kesan-kesan dari pemgambilan ubatan atau makanan yang mengandungi kimia.

Antara kemungkinan tindak balas yang dialami adalah sepeti:

Pembuangan najis dan kencingan lebih lawas dari biasa

  • Berdebar
  • Letih
  • Sakit tekak
  • Sakit sendi
  • Loya dan demam
  • Sakit di bahagian-bahagian tertentu

Tempoh healing crisis ini berbeza mengikut individu.

Jika keadaan ini berlaku, kurangkan dose pengambilan TRIPLE-T dan teruskan minum kerana ini merupakan reaksi positif badan ke arah pemulihan.

Ragu-ragu dengan tahap keselataman produk Dr Azlan?

Untuk makluman anda, Triple-T telah berada di pasaran sejak tahun 2014 lagi.

Pada tahun 2015 Triple-T telah lulus saringan pertama oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk berada di bawah kategori produk semulajadi dalam kategori tradisional.

Fasa awal pengkelasan produk Triple T

Dua tahun kemudian pula, yakni pada tahun awal tahun 2017, Triple-T telah lulus ujian terakhir untuk mendapat nombor pendaftaran daripada KKM

Surat Makluman Nombor Pendaftaran KKM

Selain mempunyai nombor pendaftaran KKM, Triple-T juga telah berdaftar dengan NPRA (National Pharmaceutical Regulatory Agency) dan mempunyai pelekat hologram khas dari KKM. .

Anda juga boleh mengesahkannya di website NPRA berikut. Gunakan carian keyword “Triple-T”. http://npra.moh.gov.my/

No. pendaftaran KKM Produk Triple-T di website NPRA
No. pendaftaran KKM Produk Triple-T di website NPRA

Nampak tak, bukan senang KKM nak luluskan produk kesihatan di bawah kategori herba ni, setelah 3 tahun barulah KKM berpuas hati dan memberikan kelulusan nombor pendaftaran MAL, pelekat hologram dan pendaftaran di website NPRA.

Sepanjang tempoh 3 tahun ini, produk Triple-T telah diberikan pemantauan yang begitu ketat di bawah di bawah seliaan KKM.

Jadi ini bermakna :

Triple-T SELAMAT untuk diminum semua peringkat umur.
Triple-T telah

MEMENUHI & LULUS SEMUA UJIAN yang ditetapkan oleh pihak KKM.

Triple-T BERDAFTAR dengan KKM dengan no MAL1612004TC

BERAPA ANDA SANGGUP LABUR UNTUK KESIHATAN ANDA?

RM1k? rm10k? rm100k?

Sebenarnya nilai kesihatan anda tak ternilai. Jika sakit, maka lumpuhnya kudrat kita untuk menyara keluarga dan terputus segala mata pencarian. Bila diserang penyakit. bukan hanya kita sahaja yang susah, malah kita juga secara tak langsung telah menyusahkan anak-anak dan pasangan kita.

Nak ke anda menjadi beban kepada orang lain? Adakah anda suka melihat orang lain bersedih dan bersusah payah kerana kedegilan anda untuk mencuba formula yang terbukti berkesan ini?

Berikut merupakan pelaburan untuk kesihatan & kebahagian anda serta keluarga anda.

Seperti yang tertera pada gambar di atas, harga pasaran bagi satu kotak TRIPLE-R ini adalah RM180 + RM10 Kos penghantaran = RM190.

Ya, pelaburan anda untuk kesihatan anda dan kesejahteraan keluarga anda hanya RM150 sekotak. Bagi saya, ianya sudah cukup murah.

Apalah sangat RM190 ni kalau nak dibandingkan dengan kesakitan & kesusahan yang anda alami sekarang ni.

Keberkesan produk Dr Azlan telah tersebar meluas di dada-dada akhbar, majalah, radio TV, dan juga di kaca television.

Berikut kami paparkan beberapa keratan akhbar hasil kajian Dr Azlan ini.

So macam mana, still was-was nak cuba?

Masih kata yang formula ni tak berkesan & tak berbaloi?

Terpulang pada anda, kalau anda rasa KESIHATAN ANDA tidak penting, TOLONG JANGAN BELI!

Kepada yang pentingkan kesihatan & ingin menikmati rasa sihat seperti orang lain klik di bawah segera

OPS, TUNGGU SEKEJAP.

Memandangkan anda mempercayai formula Dr Azlan ni, kami ada tawaran hebat kalau anda buat tempahan hari ini.

Jika anda bertindak untuk buat tempahan sekarang, tawaran ini khas buat anda!

  • 4 kotak Tahan sehingga 4 bulan penggunaan (112 hari)
  • RM360 / 112 hari = Anda hanya berbelanja RM3.20/hari sahaja untuk minuman kesihatan.
  • Tidakkah Harga Itu Terlalu Murah dan Tak Masuk Akal ?
  • PERCUMA Kos Penghantaran Bernilai RM10
  • Tapi anda bayar RM360 sahaja! Anda jimat sebanyak RM370.

TAWARAN INI AKAN TAMAT PADA BILA-BILA MASA SAHAJA!

Jika anda tidak berminat dengan tawaran di atas boleh pilih pakej lain di bawah :

PAKEJ A
RM360
4 Kotak
Pos PERCUMA
Jimat RM370
PAKEJ B
RM200
2 Kotak
Pos PERCUMA
Jimat RM170
PAKEJ C
RM140
1 Kotak
Pos RM10
Jimat RM40

Tunggu Apa Lagi ?

Dapatkan TRIPLE-T Sekarang Juga! !

×

Cart